2016. augusztus 20., szombat

Harmónia mandala I.

Harmónia! Olyan szép szó! Amikor egy adott pillanatban minden egységben van zavartalanul. Amikor megtalálod a belső magodat. Amikor rájössz, hogy egyelőek vagyunk. Amikor a hangok zökkenőmentesen kapcsolódnak egymáshoz és ez megérinti a lelked. Amikor egy virágot megszagolva az illat betölti az orrodat, a szívedet. Amikor reggel a harmatos fűben mezítláb sétálsz. Amikor kiülsz házad teraszára egy csésze kávéval és semmi mást nem hallasz, csak a természetet. Amikor elönt a végtelen szeretet a szüleid iránt, azért amit érted tettek és tesznek. Amikor először a kezedbe fogod kisbabádat. Amikor reggel a tükörbe pillantva azt érzed, igen, ez én vagyok!


Amikor megérzed a természet lélegzését és együtt tudsz élni vele.

„Egységesnek lenni nem azt jelenti, hogy homogén egészet hozunk létre, hanem annak elfogadását, hogy nagyon különböző részekből tevődünk össze. Tudni kell összehangolni a különböző részeket, kibékíteni őket egymással, és elérni, hogy együtt élhessenek, de nem különálló részekként, hanem egységes egészként.”
(Delia Steinberg Guzmán)
 
Ha megborul testi-lelki-szellemi egyensúlyunk, önkéntelenül és igyekszünk visszaállítani azt. De ha tudatosak vagyunk, még hamarabb elérhetjük és közben rengeteg dolgot tanulhatunk magunkról. Mi billentett ki? Hogy reagáltam erre? Mi vagy ki lehet a segítségemre, hogy megtaláljam belső erőmet?

Számomra ilyenkor jobb a visszavonulás, amikor kicsit magamba tudok pillantani, és ahogy elül a vihar a lelkemben, újra látom magam, ott bent, az erőmet, a kitartásomat és a végtelen szeretetet. Mindez újra előtör, nem akadályozza már semmi. Ebben segít ez a mandala. Képzeld el, hogy fájdalmadban puha karokkal megöleled magad, biztonságot nyújtasz sebzett lelkednek. Gondolj arra, hogy a természet zavartalanul éli életét, a fák a vihar után újra felegyenesednek, a víz tükörsima lesz és minden csillog a napfényben.

Harmónia mandala
„Mindenki szeretne harmóniában élni saját magával, harmonikus kapcsolatokat fenntartani, harmóniába kerülni a természettel, a világ aktív részesének érezni magát. Ehhez nem kell más, minthogy használjuk az erőt, amely mindent összekapcsol: a szeretetet, annak legtisztább formájában.”
(Delia Steinberg Guzmán)

A mandalán szereplő szimbólumok:
- Fa
- Kör
- Barna
- Zöld
- Kék
(Jelentésüket megtalálod a Szimbólumok menüpont alatt)

Technikai adatok:
Anyag: 280 gr-os aquarell papír
Festék: aquarell
Díszítés: zselés toll
Méret: 25x25 cm

Varázslatos Napot Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése