2015. szeptember 29., kedd

Mandala az Alkotókészség, Gyerek életterületre

Alkotói válság? Gyermekvállalás? Íme, egy kis segítség! 

 

Miután elkezdtem a saját mandaláimat tervezni, egyszer eljött a holtpont, amikor nem tudtam nekiállni se rajzolni, se festeni, pedig voltak ötleteim. Egy idő után elgondolkoztam, hogy ez ellen valamit tennem kell, hiszen imádok alkotni és szeretném is ezt tovább folytatni. Hiszen nem csak a saját örömömre készülnek, hanem mások életébe is viszek ezzel nyugalmat, energiát, boldogságot.

Ennek hatására született ez a mandala.😌


A mandalán szereplő szimbólumok:
- a fukszia a gyarapodást, a fogantatást és a boldogságot jelképezi; a gyerek és a szülők szimbóluma
- az elefánt a termékenység szimbóluma
- 7 elefánt és 7 fukszia látható a mandalán; az életterület száma a 7-es, ami a teljesség, az isteni küldetés, a művészetek szimbóluma
 - a Nap az életet adó fény; üzenete: Hozz létre, teremts valamit!

Én ötvöztem a szimbólumokat, mert kimondottan a kreativitást szeretném serkenteni, illetve mivel már egy ideje szeretnék gyereket, ezt a részt is szeretném erősíteni.

De benne van az ősi erő, az energia, a bölcsesség (elefánt); a 7-es, mint a mágia, a titokzatosság, az álmok szimbóluma, erősíti a megérzéseket, a gondolat teremtő erejét (megtalálható a mesékben és egyéb dolgokban: a hét hét napból áll, Isten 7 nap alatt teremtette a Földet stb.); a fukszia kimondottan a termékenységet szimbolizálja; a Nap, mint a teremtő erő, a legfelsőbb hatalom van jelen, akihez csatlakozhatunk a koronacsakrán keresztül.
A színeknél az életterületnek megfelelő színeket alkalmaztam.

Használd, ha gyereket szeretnél, ha meglévő gyermekeddel való kapcsolatodon javítanál, vagy csak a benned élő gyerekkel szeretnél kapcsolatba kerülni. Ha alkotói válságba kerültél és erősíteni szeretnéd kreativitásodat.

Technikai adatok:
Anyag: 280 gr-os aquarell papír
Festék: aquarell
Díszítés: zselés toll
Méret: 25x25 cm 

Varázslatos Napot Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése