2016. december 8., csütörtök

Évszak mandalák – Tél

Tél mandala tölgyfával 

A tél kiválóan alkalmas arra, hogy mindent elengedjünk, ami nem hozzánk tartozik. Az év vége felé közeledve akarva-akaratlanul számot vetünk az elmúlt egy évvel. Fordítsuk hasznunkra ezt az időszakot.

Tél mandala tölgyfával
Ilyenkor készülődünk téli álmunkra. Nálam ez az időszak a befelé figyelésről szól. Bár az egész évemre (és az elmúlt évekre is) jellemző a tudatos önismereti munka, de ebben az évszakban felerősödik. Főleg így év vége felé, karácsony közeledtével. Akarva akaratlanul számot vetek az idei évemmel, átgondolom, mit sikerült elérnem, megvalósítanom és egyben előre vetítem a további terveimet is.

És érdekes módon ez a befelé fordulás hozza el azt is, hogy nyitottabb legyek. Még jobban odafigyelek másokra, hogy élnek, hogy oldják meg a problémáikat/feladataikat, kinek milyen észrevételei vannak és az elmúlt hetekben észrevettem, hogy a nyitottságom magamra is igaz, mert merem kinyilvánítani a véleményemet. 

2016 a lezárások és elengedések éve, egyben egy nehéz év is. Sok mindent kellett elengedni lelkileg és akár fizikailag is. De ez az utolsó hónap, a december, az új lehetőségekről, kezdetről szól. 

Ez a mandala egy sorozat része, ami kérésre készült.

Technikai adatok:
Anyag: 300 g-os rajzlap
Festék: aquarell
Díszítés: zselés toll
Méret: 25x25 cm

A tölgyfa az erő és a hosszú élet jelképe. Életerőt, alkotóerőt ad, növeli az önbizalmat.

A mandalán található egy kozmikus gyógyító szimbólum: ANYAGI VÉDELEM.

A Kozmikus Gyógyító szimbólumokhoz itt találsz egy jó kis videót!

Varázslatos Napot Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése