Rólam

Gera Kamilla vagyok, mandalafestő, kreatív szabadúszó.

A célom, hogy bevigyem az emberek életébe a mandalákat - akár díszként, akár meditációs eszközként -, és jótékony hatásukat. 

Az életem

Jelenleg Tatán élek a párommal és a macskámmal.
1979-ben születtem. Az általános iskolát Tápiószecsőn végeztem a Gróf Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, Budapesten érettségiztem a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, majd elvégeztem a Kirakatrendező és Dekoratőr Iskolát. 

A művészet és a kreativitás mindig az életem része volt. 

Elmondhatom, hogy családi szinten is megtalálható, de a legfontosabb, hogy ösztönösen, a szívemből jön. 11 évesen grafikusnak készültem, de az élet úgy hozta, hogy textilrajzolóként érettségiztem és kirakatrendezést tanultam. Dolgoztam adminisztrátorként, számítógépes grafikusként, voltam pultos, project manager egy nyomdában, rendeztem kirakatokat.

És persze rajzoltam, festettem, decoupage-oltam. Jelenleg is ezt teszem, az alkotás nagyon fontos a számomra. 
Az alkotás egyszerre önkifejezés, megismerés, befogadás, elengedés, meditáció. 
Vannak állandóan használatos eszközeim, technikáim, de igyekszem kipróbálni minden új dolgot, ami szembe jön velem.

A mandala és Én

Több mint 10 évvel ezelőtt kaptam egy könyvet ajándékba, ami tele volt mandalákkal. Akkor még nem tudtam túl sokat róluk, de a minták, a jelentésük megfogott. Elkezdtem megfesteni a nekem tetsző mandalákat, melyek akkor a környezetemben nagy sikert arattak. Aztán egyszerűen abbahagytam.

3 éve találtam vissza hozzájuk ismét. Mivel sokat változtam, fejlődtem, így a hozzáállásom is más lett. Egyre többet olvastam ebben a témában, kutattam a szimbólumokat, és elkezdtem megvalósítani saját mandaláimat. 
Maga a mandalakészítés egy megnyugtató érzés, meditációs elfoglaltság. Nem csak a készítése, az elkészült mű is számos pozitív hatással van rám és a környezetemre. 
Mindegy, hogy meghatározott szabályok szerint, kérésre vagy érzések útján festem, minden mandalában benne vagyok. Ezért a készítés előtt nyugodt légkört teremtek magamban és a környezetemben is.

A mandala és Te

Használhatod dekorációként, terápiás eszközként, a tér harmonizálására, meditációhoz és még sorolhatnám. Minden területhez kapcsolhatunk mandalát (szerelem, anyaság, gyógyítás, csakrák, stb.). A színek és a formák által energiát közvetít feléd és a környezetedre.
Azt tanácsolom, jelentésétől függetlenül, hogy mindig olyan mandalát válassz, ami megérint, megmozdít benned valamit

Adatvédelem:

 
A blogon megjelenő írásokra és képekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért a blogra kattint az olvasó.