2017. március 3., péntek

Mi lennék ha... II.

„Mi lennék ha…” írásom második része következik. Ismét egy kis játszadozás, álmodozás. Nagyon élveztem az első rész megírását is, így nagy örömmel vágok bele a folytatásba.
Az első részt itt olvashatod.

Mi lennék, ha…

…berendezési tárgy lennék?

Kovácsoltvasból készült kerek asztalka lennék, a tetején mozaikból kirakott mandalával. Színt vinnék a lakásodba, ha rám néznél, mosolyognál. Talán egy virágot tennél rám, hiszen olyan szép lennék, hogy megérdemelném. 😊

Forrás
…ruhadarab lennék?

Lenge, színes nadrág lennék, ami rád simul a nyári szélben, kellemes viselet a melegben és vidámságot visz a napodba. Elárulom, nekem van egy ilyen nadrágom és nem csak nekem okoz örömet, hanem még a járókelőknek is. Többször megfigyeltem, hogy mosolyognak, amikor ránéznek, egyszer pedig egy kislány kiabált már messziről, amikor meglátott, hogy „Színes, színes!” Mikor közelebb ért, akkor is csak nevetett. Imádtam! 💚

Saját fotó
…ékszer lennék?

Medál lennék, pontosabban amulett. Méghozzá Básztet. Ő az egyiptomi mitológia istennője. Baszt néven is emlegették, az öröm, a zene és a vigasság istennőjeként. A jóindulatú Básztet oltalmazza az embereket a betegségektől és a rossz szellemektől. Segít megőrizni a szerelmet. De ő a szexualitás és a termékenység istennője is. A gyermekre vágyó nők is gyakran viselték az őt ábrázoló amulettet. A férfiakat védi a fizikai támadásoktól.

Saját fotó
…égitest lennék?

A Hold. Lehet, köze van a választásomnak ahhoz is, hogy a csillagjegyem bolygója – jut eszembe, a csillagászok mellékbolygónak hívják, mivel a holdak a bolygók körül keringenek -, de amúgy is közel áll hozzám. Minden állapotában szeretem, legyen teli-, fogyó-, növő- vagy újhold.
A védikus asztrológia szerint:
„Szanszkrit neve: Chandra, Soma
Napja: hétfő
Jellemzők: szellem, psziché, értelem, józan ész, anya, termékenység, érzelmek, nők, nőiesség, szeszélyesség, labilitás, szépség, romantika, mozgás, változás, utazás, nyitottság
Eleme: víz
Hozzárendelt testrészek / betegségek: szem, gyomor, tüdő, szív, mentális egészség”
Holdadként termékenységet vinnék az életed mindazon területére, ahol szükségét érzed. Óvnálak, vigyáznék rád, ahogy egy anya teszi gyermekével, hozzásegítenélek a változás természetéhez.

Saját fotó
…időjárás lennék?

Először is nézzük, mi is az az időjárás:
„Az időjárás fogalmára természetesen számtalan meghatározás született már, ezek közül itt kettőt ismertetünk.
1. Az időjárás egy adott helyen, rövidebb időszak alatt a környezettel állandó kölcsönhatásban levő levegő egymáshoz kapcsolódó tulajdonságainak és folyamatainak rendszere.
2. Valamely földrajzi ponton illetve belátható környezetében egyidejűleg észlelhető és mérhető bizonyos tényezők (felhőzet, csapadék, szél, hőmérséklet, légnyomás, látástávolság, stb.) összessége és időbeli változása.”
Forrás: XI. METEOROLÓGIAI ALAPISMERETEK 
Ezek alapján nyugodt szívvel állíthatom, hogy napsütéses-felhős idő lennék. Tudjátok, olyan felhők, amik mögül átragyog a nap és úgy érzed, Isten fénye ér el hozzád. 💛 Ezt az érzést kívánom elhozni neked.

Forrás
…fa lennék?

Nyírfa lennék. Szelíd vagyok és békés. Nyugalmat hoznék neked, ha félsz, szorongsz, stresszes vagy. Segítenék, hogy a megérzéseidre hallgass, erősíteném kreativitásodat, egyensúlyba hoználak. Csak ölelj meg! 😌

Forrás
…virág lennék?

Rózsaszín lótusz. Ha van tavad, tarts benne, hiszen az élet és a tökéletesség szimbóluma.
„A lótusz gyökerei a mélyben, a sárban erednek, szára azonban felfelé igyekszik, áttör a vízen, a gyönyörű, tiszta és illatos virág pedig a felszínen, sőt a víz fölött lebeg, a napfényben fürdőzve. Ez a növekedési minta a lélek fejlődését szimbolizálja az anyagiság, a materializmus sarától a tapasztalás vizein keresztül a megvilágosodás fénylő világosságáig.”
Forrás: Édesvíz
Saját fotó
 …folyadék lennék?

Gyógynövényekből készült tea. Van egy nagyon jó teakeverék, ami elsősorban kismamáknak ajánlott a hangulatingadozások leküzdésére, de természetesen bárki ihatja. Az összetevők: 1 rész kamilla, 1 rész gyömbér, 1 rész citromfű, 1 rész fodormenta. Szerintem már ezekből is látszik, hogy csupa jó dolgok vannak benne. A kamilla nagyon jó szélhajtó, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, gyomorerősítő. A gyömbér nagyon jó hányingerre, gyomorbántalmakra, meghűlésre. A citromfű elsősorban idegerősítő és nyugtató hatású – azért bealudni nem fogsz tőle. A fodormenta nagyon jó szélhajtó, étvágyjavító.
Biztosan állíthatom, hogy nagyon finom és hatásos teakeverék. Nekem a hangulatingadozásaimat sokkal jobban karban tartja, mint magában a citromfű. Sosem szerettem a mentát, de ide passzol. A gyömbérrel csínján kell bánni, mert nagyon csípős tud lenni, ha túl sokat teszünk bele. Ez utóbbinak köszönhető egyébként, hogy ez a teakeverék belülről melegít. És nagyon finom. 😉

Saját fotó
 …drágakő lennék?

Hegyikristály lennék. A legfontosabb a kristályok között, hiszen erősíti az összes többi kő hatását. Ha a tiéd lennék, feloldanám az energiablokkjaidat, védettséget adnék neked, segítenék, hogy a feladataidat egyszerűbben tudd megoldani. Emellett jó hatással lennék az idegrendszeredre, tüdődre, vesédre, hiszen mindenhol használható vagyok, a legmegfelelőbb rezgést hozom neked.

Saját fotó

Folytatás hamarosan következik. Ha van kedved, csatlakozz te is! 😌

Varázslatos Napot Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése